Permanent makeup – PMU bryn, liner og læber


Art by Nikka Academy Master i PMU bryn og liner hos Lykke & velvære i Helsingør NordsjællandPermanent makeup;

bryn, liner og læber

Fremgangsmåde og generel info omkring PMU og behandlingerne.

Jeg, Linda Lykke, er certificeret permanent makeup artist siden 2016 og har taget min uddannelse hos ECURI/Art by Nikka i Silkeborg, som er et af de få steder i DK, som er en anerkendt uddannelsesinstitution til uddannelse af pigmentister, nu kaldet kosmetiske tatovører pr. 1. juli 2021 og godkendt at sikkerheds og sundhedsstyrelsen, som er et lovkrav for at udføre disse behandlinger. Godkendte kosmetiske tatovører er derfor listet hos Sikkerhedsstyrelsen for din sikkerhed. Jeg behandler under betegnelsen MASTER og uddanner mig og holder mig opdateret løbende og tager flere kurser i nye teknikker, produkter osv. med blandt andet førende gæsteundervisere/pigmentister fra flere steder i Europa hos Art by Nikka. Dette så du kan være sikker på at være i gode hænder, når det drejer sig om dit ansigt og dit look udadtil, som jeg bestræber mig på skal være så naturligt som muligt og udfra dine ønsker og muligheder.
Vi kosmetiske tatovører, uddannet fra Ecuri, bruger naturlige godkendte farver, som med nåle penetreres ned i de øverste døde hudlag. Farver, der med tiden udfades/udviskes alt efter hudtype og tilstande. Derfor skal der også flere behandlinger til fordi huden naturligt udskiller de farver vi lægger i de øverste hudlag. Der kan udskilles op til 50-80 % af farven fra gang til gang og alt efter hvilken hud vi pigmentere i, eks. liner på læber, liner på vippekanten, eller brynfarve. Så derfor skal et bryn og liner have ca. op til 2-3 gange alt efter metode osv.

Holdbarhed 

Når behandlingen er udført, så skal det af ovennævnte årsager vedligeholdes løbende for at holde den ønskede farve. Eks. vis skal du undgå sol på området, så det ikke fader unødigt og hurtigere i farven, altså vær omhyggelig med at bruge høj solfaktor/spf.
Det er igen forskelligt hvor ofte det skal vedligeholdes med en behandling, efter hudtype/tilstande og hvor godt huden holder på farven. Nogle har behov for opfyldning efter 1 år, andre efter nogle år og nogle kommer først igen efter 5-7 år. Læbefarve holder længst.

Fremgangsmåde før/under behandling

Der bookes typisk en konsultation, hvor vi får afdækket behov/ønsker for bryn/liner/læber hvorefter der bookes en tid til selve behandlingen, 1. behandling. Tiden bookes gennem mig, ikke online, da der sættes individuel tid af fra gang til gang, alt efter hvor meget huden har taget imod af farve og ønsker for behandling/teknik.
Første gang optegnes der bryn/liner/læber, der snakkes om farve, form og ønske for udseende. Udfra morfologi, ansigtsformer etc. kommer jeg med anbefalinger og sammen finder vi frem til et tilfredsstillende resultat.
Send/find gerne billeder af den form på bryn, liner eller læber du ønsker. Det gør det nemmere at præcisere den ønskede pigmentering.
Der lægges en bedøvelsescreme på området, som sidder i 30 min., alt efter behandling. Cremen er lidt som Emla creme til børn, bare stærkere. Behandlingen er en smærtefri behandling, men man kan mærke at der foregår noget i huden.
Herefter påbegyndes pigmenteringen. Du køber en creme med hjem til at påføre området i tidligst 4 timer efter behandlingen og som skal bruges hver dag på området hvis der er behov for det. Pris 75,- Cremen holder i op til 2 år efter åbning, hvorfor du kan gemme den til næste opfyldning/touch-up af din permanentbehandling.

Før pigmentering

Undgå sol/solarium og alkohol dagen inden pigmentering og hvis du tager fiskeolie skal du stoppe med at indtage dette 14 dage inden din behandling, da det øger risikoen for blødning. Hvilket kan resultere i at behandlingen må afsluttes før.

Efter pigmentering

Pasningsvejledning efter behandling: 
De første 48 timer:
Området holdes tørt. Ikke påfør makeup og gør ikke området vådt, ej heller damp og det frarådes derfor også at træne pga. fugten fra sved.
De første 14 dage: 
Påfør den udleverede creme efter behov dagligt, tidligst 4 timer efter endt behandling.
Undgå sol, solarie, spa, sauna og swimmingpools. Brug solcreme med høj faktor.
Dette for at få det bedste resultat og den bedste opheling og bevaring af mest mulig farve.

Vigtigt 

Vær forsigtig på og omkring det behandlede område under helingsprocessen i forbindelse med mindre sår og skorpedannelse for at undgå ardannelse. Helingen varer i 4 uger og det er derfor man tidligst kan booke næste behandling efter 4 uger.
Undgå at rive sårene af da det kan give ar, akkurat, som med almindelige sår andre steder på kroppen.
Let kløe og irritation kan opstå hos nogle, hvor den udleverede creme kan anvendes for lindring.
Genbehandling kan tidligst foregå 4-6-8 uger efter sidste behandling, alt efter hvilken behandling du har modtaget.
Vær opmærksom på at det er helt normalt at meget af farven kan forsvinde efter første behandling (50-80%) hvad end det er eyeliner, bryn eller læber og specielt ved 3D læber kan op til 80% af farven forsvinde. Husk at det hele er en proces før det færdige resultat.
Farven trækker meget farve op de første dage, for så at forsvinde og blive meget lysere de næste dage. Først nogle uger efter kan man forvente at se den farve, som er tilbage, hvor der tages stilling til om der skal laves yderligere opfyldning.

Priser

BRYN (microblading, ombre/powder/shade, hybrid/combo) 3.500,- (alle tekniker – bookes efter aftale/ for to gange uanset type, 3. gang 500,-/hvis det behøves.
Ved hybrid bryn opkræves et tillæg for 200,- for ekstra nål og farve.

LINER øvre 3.250,- /øvre og nedre 3.750,- Beløbet dækker over 2 behandlinger. En evt. 3. behandling koster 500,- (bookes efter aftale)

LÆBER NANO/CONTOURLESS 3.750,- Beløbet dækker over 2 behandlinger (bookes efter aftale).

Der kan laves alle tekniker i bryn og alm. liner øvre/nedre og læber; Contourless soft lips og Nano ombre lips

BRYN

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN
Når du får pigmenteret øjenbryn foregår det med metoden mikropigmentering. Her lægges pigment ind under det yderste hudlag med en meget tynd nål. Mange vælger pigmentering af øjenbryn for at spare tid på makeup eller fordi de er kede af udseendet på deres eget bryn grundet skæve bryn eller så godt som ingen bryn eller uligheder i hårvækst, ar eller andet.

VED BEHANDLING SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ FØLGENDE:

– Det kræver mindst 2 behandlinger med 4-6 ugers interval

– Ca. 1 årligt retouch for vedligeholdelse

– Særlig pleje inden og efter behandling

– Behandlingen er ikke forbundet med væsentlig smerte

– Grundet skorpedannelse vil brynene være meget mørke den første uge og disse må ikke pilles af da de da tager farven med af

Da der findes mange forskellige hudtyper, benyttes forskellige teknikker. Det er også forskelligt fra kunde til kunde om man ønsker et naturligt eller mere markeret look. Ved 1. behandling konsulteres du inden behandlingen, hvor vi finder den bedste teknik til netop dig og dit behov og ud fra dit ønske. Du er også velkommen til at komme forbi til en uforpligtende og gratis konsultation, som skal bookes telefonisk.

De forskellige tekniker:

3D / MICROBLADING

Microblading giver dine øjenbryn et meget naturligt look. Denne metode kan give fylde til et bryn med sparsomt tynde og fine hår fra naturens side – til dig der for eksempel gerne vil have mere kraftige øjenbryn. Det er den nok mest populære teknik, hvor pigmenteringen ligner rigtige hårstrå.

Obs!  Metoden kan ikke udføres på fedtet eller grovporet hud.

NANO OMBRE  / POWDER

Med Nano ombre bryn kan du selv vælge, om du ønsker et naturligt eller mere markeret look. Det fungerer som en skygge, der laves som en pixelering og denne kan laves som en meget naturlig skygge eller markeret makeup look alt efter ønske. Det er også den metode som mange kalder powderbrows/shade/fade/ombre.

Metoden kan anvendes på alle hudtyper.

HYBRID / COMBO

Dette er en kombination af de ovenstående teknikker. Hybrid bryn eller combo bryn er den ideelle teknik til dig uden nogen brynhår fra naturens side.

Obs! Metoden kan dog ikke anvendes på fedtet eller grovporet hud.

HUSK!
Det er en proces at få lavet pigmentering ;-)

3EB8559A-7F89-4E75-81FA-A6BDB8427426

LÆBER

Permanent makeup på læberne, er en behandling der giver en visuel forstørrelse af dine læber. Ved indfarvning af dine læber får du fornemmelsen af, at dine læber virker betydeligt større, men stadig bevarer det naturlige udseende.

Det er ikke længere moderne at lave den velkendte ”lipliner”, som nok er det de fleste forbinder med permanent makeup på læberne.

Med læbepigmentering er det ikke kun muligt at få læberne til at synes større. Det er også muligt at dække ar, få læberne til at være mere symmetriske og selvfølgelig få en selvvalgt farve tilført læberne. Da slipper du også for at læbestiften forsvinder i løbet af dagen, eller den opgivende tanke om overhovedet at få den til at sidde på små læber og/eller mange ujævnheder. Med permanent makeup på læberne, er næsten alt muligt. Ingen læber er umulige at lave det på. Sammen finder vi den optimale løsning til dig, så du opnår det look du ønsker.

Ved behandling skal du være opmærksom på flg.:

  • Det kræver 2 behandlinger med 4-6-8 ugers interval
  • Farven falmer gradvist, og det vil være nødvendigt med en ”retouch” efter 3-5 år
  • Særlig pleje inden og efter behandling
  • Behandlingen er ikke forbundet med væsentlig smerte
  • Læberne vil været hævet i det første døgn efter behandlingen, her kan der med fordel tages en antihistamin (håndkøb) for at sænke hævelsen hurtigere
  • Grundet skorpedannelse vil læberne fremstå meget kraftige i farven den første uge. Disse skorper må ikke fjernes, da det så fjerner farven også
  • Der skal tages forbehold for herpes virus. Har du eller har du haft herpes udbrud, da skal du have en herpeskur 3-4 dage inden og efter din behandling

Vi anvender to forskellige teknikker, alt efter hvilken effekt du ønsker.

NANO CONTOURLESS LIPS

Den ultra naturlige metode til dig der ikke ønsker en stor forskel, men blot ønsker at få tilført lidt ekstra farve til dine farveløse læber. Her laves der en let læbekontur, og det er ikke muligt at ændre på den nuværende læbekant eller amorbue. Du opnår en ”lipsgloss” effekt og teknikken egner sig bedst, til læber der fra naturens side har lidt fylde og er relative symmetriske.

Ofte kan det være nok kun med 1 behandling mens nogle behøver 2 behandlinger.

NANO OMBRE LIPS

Med denne metode er det muligt at ændre på størrelsen på dine nuværende læber, forbedre symmetrien og ændre på amorbuen. Her kan du opnå ”læbestift” effekt, og hvis læberne har mellemstørrelse eller større er det muligt at tilføre ombre effekt, hvor midten laves lysere. Her laves konturen skarp omkring læberne for at definere læbekanten mest muligt.

FROZEN LIPS/Diamond lips – kommer senere… ;-)

 

Har du yderligere spørgsmål, så skriv/ring endelig på 27 28 30 55.