Ti råd til dig med skæg


Råd og tips til skægpleje og skæg trimming hos Lykke & velvære i Helsingør Nordsjælland10 råd til velholdt skæg

Skæg er ligesom hår. Skæg skal også plejes, som du plejer dit hår på hovedet. Hvis ikke du plejer det, så kommer det hurtigt til at se slidt og sjusket ud. Det er også et af de steder, der er mest synlige og afgørende for, hvordan man opfattes af andre. Hvis skægget ser slidt ud, så kan man have nok så pænt tøj på. Omvendt, hvis skægget er trimmet og lækkert, og hvis tøjet ovenikøbet ser pænt og rent ud, så bliver indtrykket markant bedre.

Ligesom en flot frisure og velplejet hår, så kræver et skæg også vedligeholdelse og styling.

Se udvalget af skægprodukter fra Beard Junk by Waterclouds her. 

10 gode og enkle råd du nemt kan følge

1. Find din stil/”frisure”
Når du skal have et skæg, gælder det samme som for dit hår – sørg for at vælge en frisure. Hvis du ikke får valgt en strategi eller en frisure, så har du blot en masse hår i dit ansigt. Det ser tilfældigt ud, og dit samlede indtryk bliver derefter. Vælger du en skægfrisure bliver dit look skarpere, hvilket påvirker det samlede indtryk.

Skæg produkter pleje frisure og stil hos Lykke & velvære i Helsingør NordsjællandSkæg stil/frisure hos Lykke & velvære i Helsingør NordsjællandTrimmet skæg stil og frisure hos Lykke & velvære i Helsingør NordsjællandSkæg pleje, stil:frisure hos Lykke & velvære i Helsingør Nordsjælland

Skæg frisure og stil hos Lykke & velvære i Hels

 

 

 

 

 

2. Lav en rutine
Du har sikkert en rutine om morgenen når du går i bad.

Det samme princip gælder også for skæg. For at gøre det helt klart – det tager tid at få et flot skæg, og det tager tid at vedligeholde et flot skæg. Derfor er det ikke nok, hvis du blot redder skægget inden du går ud af døren. Lav dit eget skægritual. Sørg for at du laver de samme ting, hver dag (tørring, gennemredning, evt. trimning af kanter, olie og eventuelt voks). På denne måde glemmer du ikke at bruge olie hver anden dag, og du kommer ikke ud af døren som en huleboer.

3. Undgå hårtørrer
Når du bruger hårtørrer, tager det knap så lang tid at blive klar. Det kan samtidig virke temmelig omstændigt at tørre skægget med håndklæde eller klud, men du bør alligevel fravælge hårtørreren, da det slider på skægget.

4. Undgå at groome et vådt skæg
Selvom det kan være lettere at styre vådt hår, når du klipper, så er det ikke at foretrække, når du trimmer et skæg. Det bliver lettere at rede og lettere at klippe. De enkelte hårstrå vender ofte i nogenlunde samme retning og krøller cirka på samme måde. MEN, hårene i ansigtet krøller meget sjældent i samme retning med samme hældning. Derfor vil du opleve, at når du fugter skægget for at groome det, så bliver resultatet ujævnt uanset, hvor meget voks du bruger. Dette skyldes, at krumningen på ”skæghår” og ”hovedhår” reagerer på samme måde, når det fugtes, men vidt forskelligt når det er tørt.

5. Kend dine grænser
Forlængelse af punkt 1, hvor du skal finde en fast skægfrisure. Du skal have faste målepunkter for skæggrænsen. Hvis du lader din skæggrænse stoppe omkring det underste af kæben, ser det hurtigt ud som om, du har dobbelthage. Lader du skægget gå for højt op på kinden, ser det ud som om, du ligger i krig med din ansigtsbehåring. Sørg for at kende grænserne for, hvor du skal trimme til. Hverken mere eller mindre.

Gode flotte rigtige skæggrænser Lykke & velvære i Helsingør Nordsjælland

Dårlige skæggrænser Lykke & velvære i Helsingør Nordsjælland

Guide line til skæg trimning hos Lykke & velvære i Helsingør Nordsjælland

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Gå ikke ned på udstyr (rigtig udstyr)

Skæg, kræver de rette redskaber. Da du kan ikke se, hvad du laver er det svært at trimme med en almindelig skraber fordi skraberen skygger. Brug i stedet en klassisk barberkniv, så du får bedre arbejdsvilkår.
Det samme gælder dit valg af spejl. God og tilstrækkelig belysning over vasken er et must. Hvis du samtidig har brug for at kunne forstørre dit arbejdsområde mere, så overvej et kosmetik spejl.

7. Brug en kam
Har du en god kam, behøver du ikke købe en speciel skægkam, hvis du kun skal bruge den til at gennemredde dit skæg. Dog er der en del skægkamme, hvor tænderne på kammen ikke er lige lange. De danner en bue. Dette skyldes, at du kan bruge kammen til at styre længden af dit skæg med kammen. Hvis alle tænderne på kammen er lige lange, bliver det mere eller mindre tilfældigt, hvor du klipper. Bruger du en kam med en runding, så følger den i højere grad kindens/kæbens konjunkturer, så du får en mere jævn trimning.

8. Ikke glem olien
Olien er måske den allervigtigste del i vedligeholdelsen af et skæg. Der er to primære grunde til, at du altid skal bruge olie – og masser af det.

For det første er det vigtigt, at skægget får tilført fugt og vitaminer, så hårstråene ikke tørrer ud. Det kan ikke siges tit nok – skægget bliver konstant udsat for sollys og vind/udtørring. Har du udfordringer med skæl i din hovedbund, får du sandsynligvis også udfordringer med dit skæg. Hvis du bruger skægolie og en fin kam, kan du reducere skæl i dit skæg kraftigt.

For det andet kommer skægget til at se sundere ud. Olien gør, at skægget kommer til at skinne mere, og dermed kommer det også til at se mere velholdt ud. Overvej også hvilken type olie du bruger. Husk at disse produkter kommer i direkte kontakt med din hud. Derfor – vær sikker på at du vælger et reelt ansigtsprodukt eks. Beard Junk Lubricant by Waterclouds og ikke en tilfældig olivenolie fra supermarkedet.

Huden og skægget skal naturligvis vaskes inden i Beard Junk Wash, akkurat som du vasker dit ansigt inden du tager creme på, som olien til dit skæg.  Så undgår du også bakterievækst og skægpest/eksem.

9. Brug voks
Når du har skæg, gælder det samme som din frisure på hovedet. Dit valg af frisure kan kræve ekstra hjælp. Det er for eksempel de færreste, der kan have en frisure med strithår uden at bruge voks eller gele. Det samme gælder dit skæg. Du kan være en af de få, der kan klare sig uden voks til dit cykelskæg, men sandsynligvis har du brug for hjælp til at få krumningen til at se naturlig ud. De fleste personer med et flot skæg bruger voks til at få hårene til at sidde så perfekt så muligt.

10. Spis sundt
Dine skæghår har brug for masser af Omega-3-syrer og A-vitaminer for at skabe stærke hårstrå. Ofte vil alkohol kunne påvirke dit skægs udseende. Hvis du indtager for meget alkohol, vil dit skæg tage skade. Det vil blive dehydreret på samme måde som resten af din krop. Prøv Omega Vildlaks olien fra Nani, som du også kan få hos Lykke & velvære. Med Sugar Bear Hair vitaminer sikre du en hurtig skægvækst hvis du eks. er i opstartsfasen med at danne fuldskæg eller hurtigt ønsker længere og sundt skæg.

Hos Lykke & velvære finder du et godt udvalg af de rigtige produkter til dit skæg fra Beard Junk by Waterclouds, som er naturlige og skånsomme for både hud og skæg. I serien finder du alt fra skægvask til pleje, styling og børste/kam.

Beard junk skæg pleje produkter fra Waterclouds hos Lykke & velvære i Helsingør Nordsjælland