Permanent makeup


Art by Nikka Academy Master i PMU bryn og liner hos Lykke & velvære i Helsingør NordsjællandPermanent makeup;

bryn, eyeliner, læber og

areola/brystvorte

Fremgangsmåde og generel info omkring PMU og behandlingerne.

Jeg, Linda Lykke, er certificeret permanent makeup artist siden 2016 og har taget min Master-uddannelse hos ECURI/Art by Nikka i Silkeborg, som er et af de få steder i DK, som er en anerkendt uddannelsesinstitution til uddannelse af pigmentister, nu kaldet kosmetiske tatovører pr. 1. juli 2021.
Klinikken og jeg er godkendt af Sundhedsstyrelsen (SIK), som er et lovkrav pr. 1. juli 2021 for at udføre disse behandlinger. Du kan se alle godkendte kosmetiske tatovører her og herved sikre dig en godkendt behandler. Godkendte kosmetiske tatovører er derfor listet hos Sikkerhedsstyrelsen for din sikkerhed.
Jeg behandler under betegnelsen MASTER og uddanner mig og holder mig opdateret løbende og tager flere kurser i nye teknikker, produkter osv., med blandt andet førende gæsteundervisere/pigmentister fra flere steder i Europa hos Art by Nikka, Silkeborg. Dette så du kan være sikker på at være i gode hænder, når det drejer sig om dit ansigt/bryst, som jeg bestræber mig på skal være så naturligt som muligt og ud fra dine ønsker og dit udgangspunkt.

Her er der tale om en semi permanent tatovering. Pigmenterne forsvinder gradvist, hvilket er vigtigt da ansigtet ændrer kontur resten af livet. Det kræver derfor en ”retouch” for vedligeholdelse, hvor det er muligt at ændre formen dikteret af moden eller ændring af ansigtets karakter.

Vi kosmetiske tatovører, uddannet fra Ecuri, bruger naturlige godkendte farver, som allerede er reguleret inden REACH reglen træder i kraft 4. januar 2022. Den naturlige farve penetreres ned med en nål i de øverste døde hudlag. Farver, der med tiden udfades/udviskes alt efter hudtype og tilstande. Derfor skal der også flere behandlinger til fordi huden naturligt udskiller de farver vi lægger i de øverste hudlag. Der kan udskilles op til 50-80 % af farven fra gang til gang og alt efter hvilken hud vi pigmentere i, eks. liner på læber, eyeliner på vippekanten, brynfarve eller areola / brystvorte. Så derfor skal et bryn og liner have 2-3 gange behandling alt efter metode osv.

Kontraindikationer:

​- Gravid eller ammende

- Diabetiker

- Under kemoterapi

- Har virale infektioner eller sygdomme

- Epileptiker

- Har pacemaker eller større hjerteproblemer

- Hudirritationer eller Psoriasis på eller nær det behandlede område (udslæt, solskoldning, acne osv.)

- Har fået foretaget en organ transplantation

- Har fået hormon indsprøjtninger mindre end 30 dage før proceduren

- Har tendens til keloid ardannelse

- Har fået foretaget filler/botox behandling i området inden for 2 mdr.

Kan du svare ja til en eller flere af ovenstånde punkter er du ikke egnet til medicinsk eller kosmetisk tatovering af sikkerhedmæssige årsager. Er du i tvivl, konsulter da din læge for at være helt sikker.

Holdbarhed 

Når behandlingen er udført, så skal det vedligeholdes løbende for at holde den ønskede farve. Eksempelvis skal du undgå sol på området, så det ikke fader unødigt og hurtigere i farven, altså vær omhyggelig med at bruge høj solfaktor/spf hele året.
Det er igen forskelligt hvor ofte det skal vedligeholdes med en behandling, efter hudtype/tilstande og hvor godt huden holder på farven. Nogle har behov for opfyldning efter 1 år, andre efter nogle år og nogle kommer først igen efter 5-7 år. Læbefarve holder længst.

Fremgangsmåde før/under behandling

Der bookes typisk en forkonsultation, som er obligatorisk hvis du ikke forinden behandling har talt med mig i klinikken, hvor vi får afdækket behov/ønsker for bryn/liner/læber/areola, hvorefter der bookes en tid til selve behandlingen, 1. behandling. Tiden bookes gennem mig, ikke online, da der sættes individuel tid af fra gang til gang, alt efter hvor meget huden har taget imod af farve og ønsker for behandling/teknik og udgangspunkt.
Første gang der optegnes, snakkes der om farve, form og ønske for udseende. Udfra morfologi, ansigtsformer etc. kommer jeg med anbefalinger og sammen finder vi frem til et tilfredsstillende resultat.
Send/find gerne billeder af den form på bryn, liner eller læber du ønsker. Det gør det nemmere at præcisere den ønskede pigmentering.
Der lægges en bedøvelsescreme på området, som sidder i 20-30 min., alt efter behandling. Cremen er lidt som Emla creme til børn, bare kraftigere. Behandlingen er en smærtefri behandling, men man kan mærke at der foregår noget i huden.
Herefter påbegyndes pigmenteringen. Det er vigtigt at forstå at selv efter 1. behandling er det ikke et færdigt resultat, men en løbende proces da det kræver flere behandlinger for det endelige resultat, oftest 1-2 behandlinger men af og til 3 behandlinger. Din behandling er ikke færdig før sidste behandling og opheling er sket (4 uger efter sidste behandling). Huden gennemgår opheling i ca. en måned fra behandling og da der ofte skal flere behandlinger til, kan hele processen altså foregå i nogle måneder. Men allerede samme dag for 1. behandling kan du gå på arbejde og det behandlede område er allerede meget pænt. Lidt rødme kan forekomme.
Du køber en creme (75,-) med hjem til at påføre området i tidligst 4 timer efter behandlingen og som skal bruges hver dag på området hvis der er behov for det. Cremen holder i op til 2 år efter åbning, hvorfor du kan gemme den til næste opfyldning/touch-up af din permanentbehandling.

Før pigmentering

Undgå sol/solarium, koffeinholdige drikke og alkohol dagen inden pigmentering og hvis du tager fiskeolie skal du stoppe med at indtage dette 14 dage inden din behandling, da det øger risikoen for blødning. Dette kan resultere i at behandlingen må afsluttes før og at farven ikke sætter sig. Bruger du blodfortyndende medicin, anbefales det i samråd med egen læge, at stoppe indtagning af medicin 48 timer inden din behandling.

Efter pigmentering

Pasningsvejledning efter behandling: 
De første 48 timer:
Området holdes tørt. Ikke påfør makeup og gør ikke området vådt, ej heller damp og det frarådes derfor også at træne pga. fugten fra sved.
De første 14 dage: 
Påfør den udleverede creme efter behov dagligt, tidligst 4 timer efter endt behandling.
Undgå sol, solarie, spa, sauna og swimmingpools. Brug solcreme med høj faktor.
Dette for at få det bedste resultat og den bedste opheling og bevaring af mest mulig farve.
Efterfølgende skal brynene plejes som hidtil med tilretning og evt. farve, når de bliver lyse, især om sommeren. Det er kun huden under hårene, som bliver pigmenteret, hårene ændres der ikke ved.

Vigtigt 

Vær forsigtig på og omkring det behandlede område under helingsprocessen i forbindelse med mindre sår og skorpedannelse for at undgå ardannelse. Det er dog kun få, som danner sår/skorpe.
Ophelingen varer i 4 uger og det er derfor man tidligst kan booke næste behandling efter 4 uger.
Undgå at rive sårene af da det kan give ar, akkurat, som med almindelige sår andre steder på kroppen.
Let kløe og irritation kan opstå hos nogle, hvor den udleverede creme kan anvendes for lindring.
Genbehandling kan tidligst foregå 4-6-8 uger efter sidste behandling, alt efter hvilken behandling du har modtaget.
Vær opmærksom på at det er helt normalt at meget af farven kan forsvinde efter første behandling (50-80%) hvad end det er eyeliner, bryn eller læber og specielt ved 3D læber kan op til 80% af farven forsvinde. Husk at det hele er en proces før det endelige resultat.
Farven trækker meget farve op de første dage, for så at forsvinde og blive meget lysere de næste dage. Først nogle uger efter kan man forvente at se den farve, som er tilbage, hvor der tages stilling til om der skal laves yderligere opfyldning.

Priser

BRYN (microblading/hairstrokes/3D, ombre/powder/shade, hybrid/combo) 4.000,- bookes efter aftale.
Beløbet dækker over to behandlinger uanset teknik, 3. gang 750,- hvis det behøves.

LINER øvre/vippefortætning 3.250,- øvre/bred kant 4.000,- /øvre og nedre hhv. 3.750,-/4.500,-

Beløbet dækker over 2 behandlinger (bookes efter aftale).

LÆBER NANO/CONTOURLESS 3.750,- Beløbet dækker over 2 behandlinger (bookes efter aftale).

Der laves alle tekniker i bryn og alm. liner øvre/nedre og læber; Contourless soft lips og Nano ombre lips.
BRYSTVORTE OG AREOLA 1 bryst 6.000,- for 2 behandlinger – 2 bryster 7.000,- for 2 behandlinger – Retouch (efter 12 mdr.) 2.000,-
Arbehandling ifm. PMU behandlingen koster 1.000,- for 1 eller 2 bryster.

BRYN

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN
Når du får pigmenteret øjenbryn foregår det med metoden mikropigmentering/kosmetisk tatovering. Her lægges pigment ind under det yderste hudlag med en meget tynd nål. Mange vælger pigmentering af øjenbryn for at spare tid på at lægge makeup eller fordi de er kede af udseendet på deres eget bryn grundet skæve bryn eller så godt som ingen bryn eller uligheder i hårvækst, ar eller andet.
Bemærk at behandlingen kun foregår i huden, dvs. at dine brynshår vokser som før behandlingen og derfor stadig skal rettes til efter behov.

VED BEHANDLING SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ FØLGENDE:

– Det kræver mindst 2 behandlinger med 4-6 ugers interval

– Ca. 1 – 1 1/2 årligt retouch for vedligeholdelse

– Særlig pleje inden og efter behandling

– Behandlingen er ikke forbundet med væsentlig smerte

– Grundet skorpedannelse vil brynene være meget mørke den første uge og disse må ikke pilles af da de da tager farven med af

Da der findes mange forskellige hudtyper, benyttes forskellige teknikker. Det er også forskelligt fra kunde til kunde om man ønsker et naturligt eller mere markeret look. Ved 1. behandling konsulteres du inden behandlingen, hvor vi finder den bedste teknik til netop dig og dit behov og ud fra dit ønske. Du er også velkommen til at komme forbi til en uforpligtende og gratis konsultation, som skal bookes telefonisk på 27283055.

De forskellige tekniker:

3D / MICROBLADING / HAIRSTROKES

Microblading giver dine øjenbryn et meget naturligt look. Denne metode kan give fylde til et bryn med sparsomt tynde og fine hår fra naturens side – til dig der for eksempel gerne vil have mere kraftige øjenbryn. Det er den nok mest populære teknik, hvor pigmenteringen ligner rigtige hårstrå.

Obs! Metoden kan ikke udføres på fedtet eller grovporet hud.

NANO OMBRE  / POWDER

Med Nano ombre bryn kan du selv vælge, om du ønsker et naturligt eller mere markeret look. Det fungerer som en skygge, der laves som en pixelering og denne kan laves som en meget naturlig skygge eller markeret makeup look alt efter ønske. Det er også den metode som mange kalder powderbrows/shade/fade/ombre.

Metoden kan anvendes på alle hudtyper.

HYBRID / COMBO

Dette er en kombination af de ovenstående teknikker. Hybrid bryn eller combo bryn er den ideelle teknik til dig uden nogen brynhår eller meget få hår fra naturens side.

Obs! Metoden kan dog ikke anvendes på fedtet eller grovporet hud.

HUSK!
Det er en proces at få lavet pigmentering ;-)

3EB8559A-7F89-4E75-81FA-A6BDB8427426

LÆBER

Permanent makeup på læberne, er en behandling der giver en visuel forstørrelse af dine læber. Ved indfarvning af dine læber får du fornemmelsen af, at dine læber virker betydeligt større, men stadig bevarer det naturlige udseende.

Det er ikke længere moderne at lave den velkendte ”lipliner”, som nok er det de fleste forbinder med permanent makeup på læberne.

Med læbepigmentering er det ikke kun muligt at få læberne til at synes større. Det er også muligt at dække ar, få læberne til at være mere symmetriske og selvfølgelig få en selvvalgt farve tilført læberne. Da slipper du også for at læbestiften forsvinder i løbet af dagen, eller den opgivende tanke om overhovedet at få den til at sidde på små læber og/eller mange ujævnheder. Med permanent makeup på læberne, er næsten alt muligt. Ingen læber er umulige at lave det på.

Sammen finder vi den optimale løsning til dig, så du opnår det look du ønsker.

Ved behandling skal du være opmærksom på flg.:

  • Det kræver 2 behandlinger med 4-6-8 ugers interval
  • Farven falmer gradvist, og det vil være nødvendigt med en ”retouch” efter 3-5 år
  • Særlig pleje inden og efter behandling
  • Behandlingen er ikke forbundet med væsentlig smerte
  • Læberne vil været hævet i det første døgn efter behandlingen, her kan der med fordel tages en antihistamin (håndkøb) for at sænke hævelsen hurtigere
  • Grundet skorpedannelse vil læberne fremstå meget kraftige i farven den første uge. Disse skorper må ikke fjernes, da det så også fjerner farven
  • Der skal tages forbehold for herpes virus. Har du eller har du haft herpes udbrud, da skal du have en herpeskur 3-4 dage inden og efter din behandling

Vi anvender to forskellige teknikker, alt efter hvilken effekt du ønsker, se nedenfor.

NANO CONTOURLESS LIPS

Den ultra naturlige metode til dig der ikke ønsker en stor forskel, men blot ønsker at få tilført lidt ekstra farve til dine farveløse læber. Her laves der en let læbekontur, og det er ikke muligt at ændre på den nuværende læbekant eller amorbue. Du opnår en ”lipsgloss” effekt og teknikken egner sig bedst, til læber der fra naturens side har lidt fylde og er relative symmetriske.

Ofte kan det være nok kun med 1 behandling mens nogle behøver 2 behandlinger.

NANO OMBRE LIPS

Med denne metode er det muligt at ændre på størrelsen på dine nuværende læber, forbedre symmetrien og ændre på amorbuen. Her kan du opnå ”læbestift” effekt, og hvis læberne har mellemstørrelse eller større er det muligt at tilføre ombre effekt, hvor midten laves lysere. Her laves konturen skarp omkring læberne for at definere læbekanten mest muligt.

FROZEN LIPS/Diamond lips – kommer senere… ;-)

Har du yderligere spørgsmål, så skriv/ring endelig på 27 28 30 55.